Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Další vysoká výhra Štítar

21.10.2023 21:33 - sterbik

Popis zápasu Štítary vs. Kouřim ze dne 21.10.2023 (6:1 (2:0))

Druhé domácí utkání v řadě a druhá vysoká výhra pro Štítary, tentokrát to odnesla Kouřim

V nezvykle teplém říjnovém odpoledni přijela do Štítar Kouřim, které se v soutěži příliš nedaří. Domácí povzbuzeni výhrou 7:1 z předchozího týdne nastoupili s chutí hrát svůj kombinační fotbal, ale prvních čtvrtina zápasu nepřinesla prakticky žádnou šanci, nadějný závar domácích, střelu těsně nad branku v podání hostů. Nejblíž byli hosté v situaci, kdy nepodařený centr přistál na břevně domácí svatyně. O vzruch se staraly hlavně dohady ohledně odmávaných ofsajdů. Přesto to byli domácí, kdo odcházel do kabin s dvoubrankovým náskokem. Z nenápadné akce skóroval domácí šutér Samuel Uman, když jeho střela zpoza vápna, tečovaná obráncem, zapadla přesně za Havránka. Snad jediná hezká kombinace prvního poločasu vedla k druhé brance, Miškovského sice Havránek vychytal, nicméně rozhodčí postřehl faul na zakončujícího hráče. Penaltu s přehledem proměnil Jedlička.

Do druhé půle kouřimští vběhli se snahou zápas otočit, jedinou šanci však měl Dufek, hlavičkující sice tvrdě, ale přímo do Lepšího. V 51. minutě Benjamin Uman zvýšil na 3:1 a od této chvíle domácí na hřišti kralovali a pohlednými akcemi nešetřili. Hosté přitvrdili a prakticky pouze nakopávali a to většinou velmi neúspěšně. Domácí brejky střídavě zahazovali a proměňovali. Nejdříve Samuel Uman využil velké chyby Havránka, ale obránce na brankové čáře ho tak vyvedl z míry, že pouze vyrovnal skóre nastřelených tyčí. O pár minut domácí srazili rozehrávku hostí a tentokrát se Samuel Uman nemýlil, když ze střední vzdálenosti snadno trefil zcela opuštěnou branku. Poslední dvě branky domácích stály za to, pěkné kombinace sehráli nejprve Opolzer se Samuelem Umanem který tak dovršil hattrick a mohl v poklidu vystřídat, a Benjamin Uman s Jakubem Miškovským. Další branky už se domácí nedočkali, naopak hosté skóre zkorigovali, nadějnou akci jim sice překazil Opolzer, ale nešťasně uklouzl a spadl na míč, podle názoru jinak skvěle pískajícího rozhodčího na ruku. Penaltu s velkou dávkou štěstí proměnil Svoboda a připravil Lepšího o první čisté konto v sezóně a natáhl zajímavou bilanci domácích, v jejichž zápasech zatím vždy skórovali oba soupeři.

Celkově se jednalo o zaslouženou výhru domácích, která mohla být i vyšší, hosté nehráli úplně špatně v poli, ale do šancí se téměř nedostávali, narozdíl od soupeře, který se prosadil svou kombinační hrou. Až na trošku zvláštní penaltu a jeden puštěný ostrý zákrok řídil utkání velmi dobře a s přehledem rozhodčí Havlas.