Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zhodnocení 3. třídy skupiny B

29.07.2023 10:52 - sterbik

Suverén většiny sezóny nakonec o vítězství přišel

3. třída skupina B směřovala k vítězství týmu Břežan, který však nakonec neudržel podzimní pětibodový náskok a dokonce ani stejně velkou výhodu 3 kola před koncem a po prohrách na hřištích soupeřů, kteří zažili lepší jarní část, nakonec klesl na 2. příčku.

Z výhry a postupu se nakonec radoval Dobřichov, který hlavního rivala udolal v předposledním kole a v posledním doma nezaváhal. Nicméně postup nakonec nevyužil a přenechal místo Nové Vsi ze skupiny A.

Mocný finiš Radimi zkomplikovala domácí prohra na penalty s Dobřichovem 3 kola před koncem, přesto zůstala nejlepším týmem jara.

Ještě lepší závěr měly Bečváry - 8 výher v řadě, včetně uštědřených debaklů dvěma nejlepším týmům, nakonec stačilo pouze na 4. příčku.

Kvalitnější jaro zaznamely rovněž páté Tuklaty, které ztratily 6 bodů na soupeře před nimi. Naopak poté následuje obrovská propast 13 bodů.

Ve dvou bodech se na 6.-9. místě seřadily Pečky B, Kouřim B, Křečhoř, která neudržela 3. místo po podzimu, a Kozojedy.

Na 10. místo špatným závěrem spadly Chotutice, další bod ztratily Rostoklaty a další 3 Velké Chvalovice.

S další pětibodovou ztrátou obsadila 13. místo Třebovle. Bodový náskok po podzimu navýšila na 14 bodů a sestupu se příliš obávat nemusela.

Naopak pouhé 2 jarní body rychle odsoudily k pádu Tismice, které zaznamenaly pouze jednu tříbodovou výhru.

V soutěži padlo celkem 845 branek, nejlepší útok i obranu měla Radim, nejhorší útok Třebovle, obranu Tismice. Nejčastějším výsledkem je remíza 1:1, kterou týmy zaznamenaly 15 krát. Nejvyšší výhrou je 11:0, venku 9:1. Nejdelší vítězou sérii 10 zápasů táhly Břežany II, bez prohry dokonce 11 v podání Dobřichova.

Do okresního přeboru nakonec nepostupuje žádný tým, soutěž kromě sestupujících Tismic opouští i Bečváry, které se stěhují do skupiny A. Kromě sestupující Liblice bude nováčkem i vítěz 4. třídy B rezerva Jevan.

Od příští sezóny plánujeme rozšířené statistiky i pro tuto soutěž.