Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zhodnocení okresního přeboru

14.07.2023 19:46 - sterbik

Další ročník má za sebou okresní přebor, pojďme se stručně zastavit u jednotlivých týmů.

Z vítězství a postupu do nejnižší krajské soutěže se radovali hráči Jestřabí Lhoty. Po podzimu pátý tým tabulky zažil vydařenou jarní část, přesto si prvenství musel vybojovat až v posledním kole na hřišti podzimního mistra.

Dokonce až 9. příčka patřila po podzimu nakonec druhým fotbalistům Kouřimi, ani sedmizápasová šňůra výher ve finiši nestačila.

I bronzový stupínek patří týmu, který měl lepší jarní část, nejlepší útok soutěže stačil Libodřicím na 3. místo.

Krakovany nezvládly přímý souboj o druhé místo a po porážce v Kouřimi nakonec klesly na 4. místo.

Závěr sezóny se příliš nevydařil Zásmukám, pouze o skóre jim unikl titul krále podzimu, na jaře nakonec klesly ještě o 3 pozice níž. Slabou útěchou jim může být titul krále střelců Petr Pavlíka, který zúročil své ligové zkušenosti.

Na 6. přícce nakonec skončila Ratboř, tým, v jehož zápasech padlo nejméně gólů, otevírá velmi vyrovnaný střed tabulky, kde týmy nedělí víc než 2 body.

Velmi špatný závěr, kdy z posledních 5 zápasů získaly pouze 1 bod, postihl Červené Pečky.

Slušný finišem se naopak prezentovaly osmé Nučice, největší smolař penaltových rozstřelů, kde uspěly až na šestý pokus.

Skvělou jarní část prožila rezerva Českého Brodu, po sešupu z krajského přeboru hrozil další pád, nicméně na podzimních 11 bodů navázala 25 jarnimi a bezpečně se zachránila.

10. místo obsadila Tuchoraz, vyrovnanými výsledky jara i podzimu si pohodlně zajistila záchranu a nakonec byla z nováčků nejlepší.

Až na 11. místě skončil sezónu nováček z Velkého Oseka. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby podzimní část nezakončil na úplné špici, ale 9 jarních bodů znamenalo velký sešup. Tým velmi oslabil odchod střelce Ondřeje Sodomy, který i přesto ztratil na 3. místě tabulky střelců pouhé 3 góly na vítěze.

Další nováček Cerhenice zaznamenal rovněž hodně špatné jaro, nicméně divácky byl velmi atraktivní, vstřelil i inkasoval druhý nejvyšší počet gólů.

Do posledních chvil neměly jistotu záchrany Štítary, na podzim s pouhými 4 body jasně poslední tým tabulky se na jaře vzepjal, poslední příčce rychle unikl, nicméně další rivaly už dostihnout nedokázal a byl odkázán na sestupy z kraje, nakonec to pro velmi mladý tým dopadlo dobře.

0 bodů a 1 inzultace - to je jarní bilance Liblic. Po sestupu z krajské 1. B třídy ještě s 12 body nechaly 2 týmy pod sebou, ale jaro dopadlo velmi katastrofálně a sestup byl jistý mnoho kol před koncem.

Potěšující je fakt, že průměrně padlo v zápase téměř 5 branek. Nejvyšší výhra byla 10:1, venkovní 8:1, nejvíce gólů (13) padlo v zápase posledního kola 8:5.

Nejčastějším výsledkem byla výhra domácích 2:1, která nastala v 11 případech.

Ke všem 26 zápasům bylo v zápise uvedeno. 17 hráčů, 10 hráčů do všech zápasů opravdu zasáhlo, z toho 9 nastoupilo ve všech případech v základní sestavě. Raritou je naopak Milan Zápotocký, který pouze 3x střídal, v ostatních 23 případech se na hřiště nedostal.

Každou minutu v sezóně odehrál kouřimský Jakub Lindner, libodřický Marek Hovorka a štítarské duo Martin Lepší a Jakub Miškovský.

Červenou kartu vidělo celkem 32 hráčů, štítarský Filip Hoření dokonce dvakrát. Nejvíce červených karet viděl tým Liblic (5), naopak bez vyloučeného odehrály soutěž Kouřim a Ratboř.

73 žlutých karet viděli hráči Libodřic, naopak Zásmuky pouze 30. Podle našeho interního žebříčku byly však nejtrestanějším týmem Červené Pečky (65 žlutých, 4 červené), naopak nejslušnější Zásmuky (30 žlutých, 2 červené). Nejvícekrát byl napomínán Tomáš Svoboda z Kouřimi (14 žlutých), nejtrestanějšími hráči byli Jan Hrstka z Liblic a Martin Kohout z Českého Brodu B (9 žlutých, 1 přímá červená karta).

Pro podrobnější statistiky doporučuju navštívit stránku soutěže, záložku Statistiky.

Složení příštího ročníku okresního přeboru ještě není potvrzeno, ale opustit by jej měli vítězná Jestřabí Lhota a poslední Liblice, nahradit by je měli vítězové 3. tříd Polepy a Dobřichov. Nakonec Dobřichov nahradí Nová Ves.